Teade Hoekstra loopt voor de Spierstichting

Teade Hoekstra loopt voor de Spierstichting

Komende zondag loopt Teade Hoekstra de Berenloop voor een goed doel: kinderen met een spierziekte. Hij noemt het zelf een "bere-bijzonder verhaal."

Teade is de actie gestart omdat zijn vijfjarige dochter Fenna de spierziekte SMA3 heeft. "Fenna is geboren op Terschelling op 26 maart 2013 in een vakantiehuisje 'onder de Toer’", vertelt Teade. "Ze werd al na 26 weken geboren, veel te vroeg dus. Het was koud en guur weer, en er lag ijs op het wad. Met de traumahelikopter is Fenna naar het UMCG in Groningen gebracht."

Na een lange en emotionele weg wist Fenna er bovenop te komen en is ze een vrolijk en pienter meisje geworden. Teade: "Toen Fenna drie was, kregen we te horen dat ze een spierziekte heeft, SMA3. Door deze ziekte heeft ze niet zulke sterke spieren als wij en is de dagelijkse gang van zaken een stuk moeilijker. Samen met mijn familie en vrienden lopen we zondag de Berenloop op Terschelling en hopen daarmee een mooi bedrag te verzamelen voor de Spierstichting. Hiermee wordt onderzoek gedaan en medicatie ontwikkeld. Onze dochter en alle andere kinderen hebben er al veel baat bij gehad, maar er is meer onderzoek nodig. Iedereen verdient 'Beresterke' spieren!"

Een mooi initiatief, dat we als organisatie natuurlijk van harte ondersteunen. Je kunt meer lezen over de actie van Teade op onderstaande link:
https://www.sportenvoorspieren.nl/actie/teade-hoekstra