Deelnemersinformatie /

  • Het hele eiland is tijdens het Berenloopweekend betrokken bij de lopers.

Deelnemers ABC

Arrangementen

Meedoen aan de Berenloop leent zich bij uitstek voor een langer verblijf op Terschelling. Voor informatie over de vele verblijfsmogelijkheden en arrangementen kun je terecht bij de VVV Terschelling.

Boten

Boek op tijd de boot voor zowel de heen- als terugreis via www.rederijdoeksen.nl. Dit geldt ook wanneer je alleen op zaterdag 5 of zondag november heen en weer gaat. Tijdens het Berenloopweekend wordt de gewone dienstregeling uitgebreid met een aantal extra boten.

Busvervoer

Naast de reguliere dienstregeling rijden er tijdens het Berenloopweekend diverse extra bussen. Na afloop van de Berenloop rijden er gratis pendelbusjes vanaf de finish naar het zwembad en naar Hotel Schylge. Tussen 14.00 en 18.00 uur vertrekt er iedere 15 minuten een bus vanaf de haven naar Oosterend. Kijk voor meer informatie over de busdiensten op het eiland: www.bus-terschelling.nl.

Categorieën

Bij de 21 en 42 kilometer zijn de leeftijdscategorieën:

HerenSenioren-M40-M50-M60
DamesSenioren-V40-V50-V60

Datum 2022

In 2022 wordt de Berenloop gehouden in het weekend van 5 en 6 november 2022.

Dienstregeling boten

Tijdens en rond het Berenloopweekend varen er diverse extra boten. Meer informatie vind je op www.rederijdoeksen.nl.

Eigen drankjes

Je kunt (voor de hele marathon) jouw eigen drankjes uiterlijk 11.30 uur afgeven in de EHBO-tent onmiddellijk achter de start/finish. Deze worden vervolgens naar de diverse verzorgingsposten vervoerd. Onderweg vind je de eigen drankjes aan het eind van iedere verzorgingspost.

Eigen risico en verantwoordelijkheid

Iedere deelnemer loopt op eigen risico en voor eigen verantwoordelijkheid. De organisatie aanvaardt t.o.v de deelnemers geen enkele aansprakelijkheid, van welke aard dan ook. Verzekering is een zaak van de deelnemers zelf. Bij onverhoopte afgelasting vindt geen restitutie van het inschrijfgeld plaats. Op de Berenloop zijn de Algemene Voorwaarden van de SET (Stichting Evenementen Terschelling) van toepassing.

Iedere deelnemer dient zich de houden aan de aanwijzingen van de wedstrijdleiding. Doe je dat niet, loop je het risico niet in de uitslagen te worden opgenomen.

Fietsers

De Berenloop is een van de weinige (grotere) loopwedstrijden waar begeleiding door fietsers op de hele en halve marathon is toegestaan. Gezien de drukte op het parcours is dit echter steeds moeilijker hand te haven en we willen dan ook een ieder vragen om hiervan zo min mogelijk gebruik te maken.
Let op: de Longway is tijdens de Berenloop afgesloten voor ALLE fietsers. Begeleidende fietsers kunnen vanaf West aan Zee (Paal 8) via de Badweg terug naar West-Terschelling fietsen.

Begeleiding door fietsers is bij Kleintje Berenloop - vanwege de grote drukte en de smalle paden - niet toegestaan.

Fietsparkeerplaats

Er zin twee plekken waar je op zondag de fiets kunt parkeren:
- op het grasveld tussen Jonker Watersport en de Werkhaven (langs het fietspad van het dorp naar de Jachthaven)
- op het parkeerterrein achter de Brandaris.
Zo voorkomen we overlast van fietsen op het Brandarisplein.

Finish

De hele en halve marathon finisht onder de Brandaris. Bij Kleintje Berenloop finish je op het voetbalveld achter Hotel Boschrijk.

Gevonden voorwerpen

Heb je iets verloren, of tijdens het Berenloopweekend iets laten liggen, stuur dan een mailtje naar: info@terschellingmarathon.nl. Een dringend verzoek om NIET te bellen, want e.e.a. moet eerst worden uitgezocht en gesorteerd.

Groen

Als organisatie doen we ons best om het evenement zo groen mogelijk te houden. Zo wordt vrijwel alles hergebruikt en maken we gebruik van biologisch afbreekbare poncho's. Ze houden je na afloop van het lopen net zo warm als de gewone poncho's, maar zijn eenvoudig afbreekbaar en niet schadelijk voor het milieu. Graag vragen we jullie medewerking om het evenement groen te houden en het eiland schoon. Laat bijvoorbeeld de verpakkingen van repen, gels etc. onderweg niet zomaar vallen, maar neem ze mee naar de volgende verzorgingspost. Datzelfde geldt voor sponzen, flesjes en ander afval, dat vanaf de paden zo de natuur in waait. Dat is niet alleen erg schadelijk voor het eiland, maar brengt ook de vergunning in gevaar die Staatsbosbeheer ons jaarlijks verleent. Alvast dank voor jullie medewerking!

Herinnering

Alle finishers op de hele en de halve marathon ontvangen na afloop een medaille en een functioneel Saucony-loopshirt. De deelnemers aan Kleintje Berenloop ontvangen na afloop een medaille. Een shirt kan apart worden besteld bij de inschrijving. Deelnemers aan de Jeugdloop ontvangen bij de finish een medaille en vooraf een T-shirt.

Honden

Het is niet toegestaan om aan de Berenloop of Kleintje Berenloop deel te nemen met een hond.

Hulpmiddelen

De Berenloop is, evenals Kleintje Berenloop, een hardloopevenement. Het is daarom niet toegestaan om deel te nemen met hulpmiddelen zoals handbikes, hardloopkarren/babyjoggers, steps, autopeds etc.

Inlichtingen

Zie onder ‘Wedstrijdsecretariaat’

Inschrijving

De inschrijving opent medio april 2022.

Jeugdloop

Op zaterdagmiddag 5 november is er een Jeugdloop voor de jeugd van 6 tot en met 15 jaar. De inschrijving hiervoor opent medio april 2022. Kijk voor meer informatie op jeugdloop.

Kledingafgifte

Je kunt eventuele kleding (alleen handbagage) afgeven bij het Centrum voor Natuur en Landschap (Natuurmuseum) aan de Burgemeester Reedekerstraat 11. Vanaf de Brandaris kom je daar via de Boomstraat, vervolgens bij de WigWam linksaf de Burg. Reedekerstraat in. Aan het startnummer zit een bagagelabel, dat aan de (rug)tas vastgemaakt kan worden. Op vertoon van je startnummer ontvang je vervolgens de (rug)tas retour.

Kleedruimtes

Er zijn drie kleedgelegenheden:

1. Heren halve marathonparkeergarage Hotel Schylge (douchen op de jachthaven)

2. Heren hele marathonSporthal bij de Prinses Margrietschool (Parnassiaweg 4)

3. Dames halve/hele marathonZwembad de Dôbe.

Sporttassen e.d. kunt je voor eigen risico achterlaten in de kleedaccommodaties. Eventuele handbagage kun je afgeven bij het Centrum voor Natuur en Landschap.

Na afloop van de Berenloop rijden er gratis pendelbusjes vanaf de finish naar het zwembad en naar Hotel Schylge.

Kleintje Berenloop

Op zaterdag 5 november wordt voor de negende keer Kleintje Berenloop (5 en 10km) georganiseerd. Kleintje Berenloop is een gezellige en laagdrempelige wedstrijd voor de liefhebbers van het kortere werk. De start van de 5km is om 10.30 uur en van de 10km om 11.30 uur op het sportveld naast Hotel Boschrijck (Sportlaan 5, West-Terschelling). Er wordt gelopen over fietspaden door de bossen en duinen van West en na afloop is er voor de deelnemers als herinnering een medaille. Ook is er voor alle finishers iets te eten en te drinken na afloop. Er is kleedgelegenheid op het sportveld, maar geen douchegelegenheid.

Kosten deelname Berenloop en Kleintje Berenloop

Deze worden ruim voor de inschrijving bekendgemaakt.

Limieten

Er gelden de volgende tijdslimieten:
5 km: 50 minuten
10 km: 1.30 uur

21km: 3.30 uur (na de start van de eerste loper).
Let op: er geldt een tijdsgrens van 1 uur en 45 minuten (eveneens na de start van de eerste loper) bij het Strieper Kerkhof (7km-punt).

42 km: 5 uur (na de start van de eerste loper.)
Let op: de strandopgang bij Midsland aan Zee wordt vier uur na de start fgesloten voor alle lopers. Het oordeel van de wedstrijdleider is hier bindend.

Lopers die deze limieten overschrijden, worden niet in de einduitslag opgenomen.

Medische begeleiding

Bij de start, finish en op het parcours is medische begeleiding aanwezig; bij iedere verzorgingspost bevindt zich tevens een EHBO-post.

Merchandise

In het pand van voormalig restaurant Panda, Raadhuisstraat 3, West-Terschelling (achter de VVV en restaurant Zeezicht) vind je in het Berenloopweekend de winkel voor Berenloop-merchandise. Er zijn o.a. T-shirts, vesten, regenjasjes, rugzakken, loophesjes, opvouwbare bidons, vlaggen en handdoeken te krijgen. De openingstijden zijn vrijdag van 12.30 tot 18.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur. Zondag is er vanaf 11.00 uur verkoop op het Brandarisplein.

Mutaties en annuleringen

Wil je je nummer overzetten op een andere naam, van afstand wisselen of heb je een andere mutatie? Kijk dan hier voor meer informatie.

Parcours Berenloop

Het parcours van de hele en halve marathon voert over de verharde weg, over glooiende schelpenpaden en ca. drie kilometer over het strand. Bij extreem slechte omstandigheden kan het strand vervangen worden door een alernatieve route.

Parcours Kleintje Berenloop

Het parcours van zowel de 5 kilometer als de 10 kilometer bestaat uit voornamelijk vlakke schelpenpaden in het bos achter West-Terschelling. Wel is er bij de 3 resp. 8 kilometer een lichte klim, dus zorg ervoor dat je aan het eind nog wat energie over hebt!

Parcoursrecords

42,2km heren:Remon van Lunzen (2010) 2.27.20

42,2km dames:Mariska Kramer-Postma (2014) 2.49.34

21km heren:Alan Masai Ndiwa (2007) 1.04.40

21km dames:Reina Visser (2011) 1.16.36

Voor verbetering van een parcoursrecord op de hele of halve marathon is € 250,00 beschikbaar.

Parkeren

In Harlingen zijn diverse mogelijkheden om lang te parkeren. Zie hiervoor www.parkerenharlingen.nl. Let op: om te parkeren op P1, het hoofdterrein, dient u vooraf te reserveren.

Prijsuitreiking

Voor de hele en halve marathon vindt de prijsuitreiking plaats in de vertrekhal van de veerboot om 17.30 uur.

Bij Kleintje Berenloop vindt de prijsuitreiking (bekers en bloemen) na afloop van de 5 en 10 kilometer plaats naast de finish. Ook de prijsuitreiking van de Jeugdloop is direct na afloop bij de finish.

Prijzenschema

De overallwinnaars van de hele en halve marathon ontvangen €250,00. Verder zijn er per categorie drie prijzen, bestaande uit bekers. De diverse categorieën zijn:

Heren Senioren-M40-M50-M60

Dames Senioren-V40-V50-V60

Voor verbetering van een parcoursrecord op de halve en de hele marathon is tevens €250,00 beschikbaar.

Startnummers

De startnummers zijn medio oktober per post naar het opgegeven huisadres gestuurd.

Het is verplicht om de startnummers duidelijk zichtbaar aan de voorzijde te dragen.

Een dringend advies: vul achterop je startnummer de contactinformatie in. Dat maakt het voor hulpverleners een stuk eenvoudiger om, mocht er wat aan de hand zijn, familie en/of vrienden te bereiken.

Starttijden

21,1 km (wedstrijd, recreanten en eilanders): nog niet bekend.

42,2 km (wedstrijd, recreanten en eilanders): nog niet bekend.

Alle afstanden starten op zondag onder de Brandaris.

Kleintje Berenloop (zaterdag 5 november)

5 km: 10.30 uur

10 km: 11.30 uur

Start en finish op het sportveld naast Aparthotel Boschrijck.

T-shirt

Deelnemers aan de hele en halve marathon ontvangen op vertoon van hun startnummer bij de finish een functioneel shirt. Deze is bij de deelnameprijs inbegrepen.

Tijdregistratie

De Berenloop maakt voor de tijdregistratie gebruik van de BibTag.

Uitslagen

De (voorlopige) uitslagen kun je op de wedstrijddag na 19.00 uur vinden onder uitslagen en op www.uitslagen.nl.

Verzorging

Bij de 21 km en 42 km zijn er om de 5 km verzorgingsposten met (in vaste volgorde): water, SiS-sportdrank, cola, fruit en ontbijtkoek. Hierna volgen de eigen drankjes en sponzen. Aan de finish is er water, thee, bouillon en SiS-sportdrank. Let op: de bekertjes worden dit jaar niet aangegeven, maar dien jezelf te pakken.

Je kunt (voor de marathon) je eigen drankjes uiterlijk tot 11.30 uur afgeven bij de EHBO-tent (onmiddellijk achter de start/finish).
Bij elke verzorgingspost is EHBO aanwezig. Ook staan er dixies langs de route, evenals afvalbakken om het afval in te deponeren. Let op: gooi geen lege verpakkingen op de weg, je loopt door natuurgebied!

Wedstrijdsecretariaat

Voor vragen over de Berenloop kun je terecht bij het wedstrijdsecretariaat: Jouke en Bonnie Valk, Klaas Taekesland 4, 9076 JA St.-Annaparochie, e-mail: info@terschellingmarathon.nl

In het weekend van de Berenloop is het wedstrijdsecretariaat gevestigd in het VVV-kantoor, tegenover de veerbootterminal. De openingstijden zijn op zaterdag 5 november van 15.30 - 16.30 uur en op zondag 6 november vanaf 10.00 uur.

Op de Berenloop zijn de Algemene Voorwaarden van de SET van toepassing.

Volg ons

Sponsoren